DANS-06.png

PEUTERS (2 -3  jaar)

Rond een leeftijd van ongeveer 2 jaar verwelkomen we je kleine spruit graag in onze peuterdansles. Deze les is ideaal voor een peutertje van ongeveer twee jaar dat in de loop van het schooljaar zal instappen op school. Zo kunnen ze alvast hun eerste ervaringen in een groepje kinderen opdoen, nog voor dat ze hun eerste stapjes in de schoolwereld zetten.

PEUTERDANS 

LEEFTIJD: 2 tot 3 jaar 

MOMENT: Zaterdag 9u15 - 10u15

LESGEEFSTER: Eline 

OMSCHRIJVING

In de peuterdansles nemen we steeds voldoende tijd om onze peuters te laten binnenkomen. Charlotte onze living puppet is steeds aanwezig in de les en rond haar zijn onze vaste routines opgebouwd. We starten de les steeds met dezelfde 3 liedjes waardoor de peuters zich thuis voelen dankzij de voorspelbaarheid. Hierna volgt er steeds een kringmoment wat de verbondenheid tussen onze allerkleinste dansertjes versterkt. Wie is er vandaag aanwezig en wie van onze vriendjes missen wij? Vervolgens warmen we ons lichaam op met een vaste opwarming. Hierna gaan we aan de slag met liedjes die aansluiten bij de leefwereld, het seizoen en/of de interesses van de kinderen. Bewegen en plezier maken staat voorop. Bij de allerkleinsten maken we ook regelmatig gebruik van materialen om de beleving van het dansen te vergroten. De dansles sluiten we af met een kort kringmoment waar er ruimte is voor een sticker, een stempel of een high five. 

INSTAPMOMENT:

Na elke schoolvakantie kunnen er peuters starten. 

KLEDIJ

De kinderen dragen in de dansles gemakkelijke bewegelijke kledij. Hieronder verstaan we bijvoorbeeld een legging, short of broek. Hieronder vallen geen rokjes, shorts of broeken in jeansstof. Wij dansen op onze sokken en onze haren zijn samen gebonden zodat ons zicht optimaal benut kan worden.